Nordic Granit AB

NORDIC GRANIT AB arbetar med natursten av bästa kvalitet. Vi levererar svensk granit och samarbetar med ett flertal leverantörer i olika länder för att alltid uppnå och möta de högt uppsatta mål och krav vi dagligen ställs av våra kunder.

Nordic Granit arbetar utan mellanhänder samt har egen import från ett flertal globala aktörer, allt efter önskemål från våra nationella samt internationella kunder gällande färg, kvalitet och pris. Förutom svensk granit kan vi erbjuda produkter från bl.a. Kina och Portugal och vi samarbetar med alla de stora byggbolagen. Vi på Nordic Granit erbjuder alltid våra kunder att dra nytta av vår fackkunskap. Sätt oss gärna på prov!

Nordic Granit har gedigen erfarenhet av exklusiva stenprojekt över hela Europa då vi rep-presenterar den Skandinaviska delen av Nord-Stein Koncernen. Vår koncern har över 30 års erfarenhet av stenbranschen tillsammans med vår tyske huvudägare Nord-Stein GmbH med huvudkontor i Hamburg.

Nordic Granits huvudkontor med vårt 10 000m2 stora lager ligger i natursköna Händelö, ett par stenkast från Bråvikens hamn utanför Norrköping. Denna strategiska placering har vi valt för att kunna säkerhetsställa snabba och säkra leveranser till vår skandinaviska kundkrets. Vi har alltid ett brett utbud av basprodukter av granit och betong på lager, för att kunna bistå våra med bra service till våra kunder och levererar på kort varsel.

Vi erbjuder våra kunder personlig hjälp genom hela processen, alltifrån val av material, arkitekturfrågor och volymberäkningar, till transport och logistik.

Din personliga leverantör av natursten och betongprodukter

Vi på Nordic Granit kan vår sten, vi har levererat i 20 år och ska fortsätta så. 
Allt för att du som kund ska få den bästa möjliga upplevelsen från beställning till leverans.
Brytning & Förädling

Vi väljer den mest lämpliga stenen beroende på vilken hårdhet, färg och kvalitet som krävs för stenens användningsområde. Därefter förädlas graniten på kunds begäran och våra villkor.

Lagring

Vi har ett stort lager av sten för omgående leverans och kan snabbt få fram sten efter dina önskemål. Vi kontrollerar alltid så att stenen i vårt lager håller den kvalitet som vi lovar.

Leverans

Vårt väl inarbetade logistiksystem gör att du har din granit hos dig på den tidpunkt som du efterfrågat och på den plats du vill ha den levererad. Enkelt och utan krångel.

Varför jobbar vi med granit?

Har du någon gång funderat på hur gammal graniten är eller varför just granit är så populärt som material vid olika typer av byggen? Åldern på graniten i världen varierar kraftigt. Den äldsta graniten tros vara ungefär fyra miljarder år gammal medan den granit som vi går omkring på här i Sverige ”bara” är runt en miljard år. Granitens fördelar som byggmaterial beror till stor del på att det är en hård bergart som saknar inre struktur. Det innebär att den har en väldigt hög motståndskraft mot yttre påverkan som tryck och stötar vilket gör den mycket lämplig för placering på utsatta ställen så som trafikerade vägar och offentliga platser. Granit är alltså en gammal hårding som inte kommer att ge sig i första taget, kanske blir det den som ger sig sist av allt på denna jord.